MEP 1 LIRA

Прием на ученици и студенти до 23 години за обучение по проект LI-2022-187 с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. 

„Лира Денс“ набира ученици и студенти до 23 години, които да се обучават в часовете по репертоар на школата. Младежкият танцов състав ще има репетиции вторник и четвъртък от 19:30 часа. Проектът предвижда и три теоретични семинара по елементарна теория на музиката, етнография и български народни инструменти с гост лектори, доказани специалисти в областта си.

Репертоарът на младежкия състав включва както български народни танци, така и характерни танци и танци на народите. Поради бързия растеж и опорно-двигателни проблеми в преходния стадий , в тази група екзерсисът е обогатен с елементи на латино танците и балетна гимнастика.

Младежите имат изяви както в страната, където печелят квоти, така и в чужбина, където се представят на финалите на международни фестивали и конкурси.

  • LIRA TEENS
  • Awards 1 534x375 1
  • Stage 1 534x375 1

„Копче“ – хореография Лорета Димитрова.

2019 Първо място на DWC Bulgaria.

2019 Седмо място на Dance World Cup, финали в Брага, Португалия категория „Характерни танци юноши“.

2021 Трето място на International Competition Magic World категория „Фолклор юноши“.

2022 Второ място в X Национален конкурс „Път към славата“ категория „Юноши Фолклор“.

2002 Първо място на международен конкурс Dance World Cup 2022 категория „Юноши Фолклор“ и квота за финалите в Сан Себастиян.

2023 Първо място на международен конкурс World Dance Contest 2023 категория „Юноши Фолклор“ и пето място на финалите WDC в Прага, Чехия.