Младежки танцов състав

  • Shopcheta s kopcheta1
  • Lira Dance Haskovo 17

Обявява нов прием на ученици и студенти до 23 години за обучение по български народни танци в гр.София с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

„Лира Денс“ набира ученици и студенти до 23 години, които да се обучават за срок от една календарна година безвъзмездно в часовете на школата. Младежкият състав ще има репетиции един или два пъти седмично в дните понеделник, сряда или четвъртък от 19:30 часа по групи начинаещи и напреднали. Проектът предвижда и три теоретични семинара по елементарна теория на музиката, етнография и български народни инструменти с гост лектори, доказани специалисти в областта си.

Деца, показали постоянство, интерес и умения в детския състав биват прехвърляни в младежкия състав на школата, където продължава тяхното развитие в по-сложна материя като елементи на танцовите движения, етнография и неравноделни ритми. Поради бързия растеж и опорно-двигателни проблеми в преходния стадий , в тази група екзерсисът се обогатява с елементи на латино танците и танцова гимнастика.

Младежите имат изяви вече не само в страната, където взимат квоти, но и веднъж годишно пътуват по проект и в чужбина, където представят ансамбъла на международни фестивали и конкурси.

„Шопчета с копчета“ – хореография Лорета Димитрова.

2019 Първо място на DWC Bulgaria.

2019 Седмо място на World Finals DWC Portugal категория „Характерни танци юноши“.

2022 Второ място в X Национален конкурс „Път към славата“ категория „Юноши Фолклор“.

Освен медали, „Шопчета с Копчета“ носи много радост, красота и емоция на малки и големи почитатели. Със своето неповторимо излъчване и заряд, младежите на Лира Денс са търсени и канени участници в събития с обществен и частен характер, тържества, юбилеи и сватби.

„Копче“ – хореография Лорета Димитрова.

2022 Второ място в X Национален конкурс „Път към славата“ категория „Юноши Фолклор“.
2002 Първо място на международен конкурс Dance World Cup 2022 категория „Юноши Фолклор“.

Lira Dance Haskovo 17

„Bulgarian Shopi“ – хореография Лорета Димитрова.

2021 Трето място на International Competition Magic World категория „Фолклор юноши“.

Първа изява на новите попълнения на младежкия танцов състав на международен конкурс.